En camp i fora de camp: Anomenem camp a tot allò que la càmara ens fa visible en un enquadrament determinat, és a dir tot allò que veiem en pantalla perque la càmara ens ho vol mostrar.
En canvi, el fora de camp és tot allò que no veiem a l'enquadrament però que d'alguna manera o una altra forma part de l'escena, ha va seguir perquè l'enquadrament ens ho suggereix o perque ens ho imaginem.
Font d'informació:
https://llenguatgecinematografic.wordpress.com/profunditat-de-camp/: Definició
https://image.slidesharecdn.com/seleccionarlarealitat-141210094658-conversion-gate02/95/seleccionar-la-realitat-5-638.jpg?cb=1418205018: Imatge
Aire (i Llei de la mirada): La llei de la mirada és una de les principals regles de composició fotogràfica i consisteix, simplement, en respectar la direcció en què el model del nostre retrat mira. És a dir, en altres paraules, que a l'hora d'enquadrar un retrat, hauríem de deixar més espai per davant del subjecte que per darrere d'aquest, independentment del que ampli o estret que sigui l'enquadrament general o de la resta d'elements que acompanyen al nostre subjecte a la imatge.
Font d'informació:
https://www.dzoom.org.es/regla-de-la-mirada/: Definició
https://www.dzoom.org.es/wp-content/uploads/2014/03/mirada.jpg: Imatge
L'enquadrament: És la composició, la forma en la qual s'ordenen a els objectes vistos, dins de del qual efectivament queda en un quadre. La perspectiva, l'horitzó, la diagonal, la línia "S", la imatge horitzontal, la imatge vertical, el centre d'interès, el fons, el contrast, l'equilibri, són elements a tenir en compte quan a l'hora de compondre el quadre, Aquests conceptes venen originalment de la pintura.
Font d'informació:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Enquadrament: Definició
https://lh3.googleusercontent.com/_cuT-hb7pYRA/TLR85PLbq9I/AAAAAAAAAzM/Z_5VLJq3PkY/s1600/doster%C3%A7os01.jpg: Imatge
Format de la foto: Les imatges digitals es poden guardar en diferents formats. Cada un es correspon amb una extensió específica de l'arxiu que el conté. Els més utilitzats en l'actualitat són: BMP, GIF, JPG, TIF i PNG.
Font d'informació:
http://www.ite.educacion.es/formacion/materiales/107/cd/imagen/imagen0105.html: Definició
https://tecnologia-facil.com/wp-content/uploads/2017/01/tipos-formato-imagen-1.jpg: Imatge
Centres d'interès: Tota fotografia ha de tenir un motiu principal al qual dirigir-se la mirada de qui la contempla. Si observes una foto i la teva mirada es dispersa en el caos de l'escena, perdràs immediatament l'interès. Pot ser des d'una persona fins a un botó, però ha de ser el centre de la teva fotografia, el que destaqui.
Font d'informació:
http://www.blogdelfotografo.com/centro-de-interes/: Definició
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLCjFR120e4vXXWSBvjHePwX5LhmvOVkDTGmmqrZ2PLzgoLD6o5OK2__ozDwiXH_jRij-XQBI0pGZLKY6U7lIdLK6Cf6x0FO2Pl70DLZTHh9SunKUXDg0FQVuycI0NldZvsN3ayp3OPuW8/s1440/mariquita.jpeg:Imatge
Composició Clàssica: És una regla clàssica de composició que s'utilitza en pintura i fotografia. Segons aquesta norma atemporal, el motiu principal d'una imatge ha de formar un triangle. La raó: aquest tipus de disposició irradia calma i la simetria proporciona claredat i harmonia.
Font d'informació:
http://www.tamron.eu/es/revista/blog/detail/golden-triangle-548/: Definició
http://www.difo.uah.es/curso/slideshow/p021_3_7.jpg: Imatge
Llei de terços: La forma més fàcil i extendid per fer ressaltar un element dins d'una imatge és col·locar aquest en un dels punts coneguts com a punts d'interès, ja que això és precisament el que aconsegueixen. Si col·loques el teu element al centre de la imatge el més probable és que li restes protagonisme, perquè destaqui, el millor és que ho situes en un d'aquests punts, que són els que resulten de dividir una imatge en tres parts mitjançant dues línies, tant horitzontals com verticals.
Font d'informació:
http://www.blogdelfotografo.com/centro-de-interes/: Definició
https://laiaa91.files.wordpress.com/2010/01/tercos.jpg: Imatge
Pes visual: El pes visual és la capacitat que té un element d'una composició d'atreure la mirada d'aquell que mira la imatge. Com més pes visual tingui alguna cosa, més atraurà l'atenció de l'ull.
Font d'informació:
https://www.dzoom.org.es/mejora-tu-composicion-conociendo-los-pesos-visuales-de-tus-imagenes/: Definició
http://www.digitalbox.com.ec/images/peso-visual-Imagen-Nota.jpg: Imatge
Enfocament: És fer coincidir els raigs de llum que incideixen en la càmera en un punt anomenat focus, que al seu torn coincidirà amb el sensor de la càmera.
Font d'informació:
http://www.thewebfoto.com/2-hacer-fotos/210-enfoque: Definició
https://patillimona.net/wp-content/uploads/2014/07/Enfocament-i-desenfocament.jpg: Imatge
Enfocament selectiu: L'enfocament selectiu és una tècnica Molt usada en fotografia, i bàsicament consisteix a mantenir enfocat una àrea de l'escena (olla ser el Subjecte o l'Objecte de la nostra fotografia), i desenfocar el que li envolta. Aixó produeïx 1 poder-vos Efecte visual que atrapa l'atenció de l'espectador a la zona que és Troba perfectament enfocada.
Font d'informació:
https://mossegalapoma.cat/enfocament-selectiu/: Definició
https://mossegalapoma.cat/imatges/desenfoque-300x200.jpg: Imatge
Cercles de confusió: Els cercles de confusió són els "punts" més petits col·locats l'un al costat de l'altre i que és possible distingir sobre un Negatiu, o més generalment, en el suport d'una càmara fotogràfica. El diàmetre d'aquests "punts" és mesura sobre el Negatiu perque els punts és vegin nítids i diferents sobre el paper.
Font d'informació:
https://www.dzoom.org.es/descubriendo-que-es-y-como-influye-el-circulo-de-confusion-en-nuestras-fotografias/: Definició
http://k35.kn3.net/taringa/0/0/1/6/0/9/the-loko/D58.jpg?8364: Imatge
Tècnica Bokeh: És l'efecte òptic mitjançant el qual enfoquem bé al subjecte i deixem la resta dels hi elements, tant davant com darrere d'ell, desenfocats. La típica foto de retrat en què el subjecte està enfocadísim i el fons difuminat, aquesta seria una foto Bokeh.
Font d'informació:
http://www.blogdelfotografo.com/bokeh-fotografia-pasos/: Definició
http://www.blogdelfotografo.com/wp-content/uploads/2012/06/Retrato-Bokeh.jpg: Imatge
Profunditat de camp: La profunditat de camp és la distància per davant i per darrere del punt enfocat que apareix amb nitidesa en una foto.
Font d'informació:
http://www.thewebfoto.com/2-hacer-fotos/211-profundidad-de-campo: Definició
http://www.thewebfoto.com/wp-content/uploads/2008/07/profundidad06.jpg: Imatge